İsrail'i boykot pankartı asan işletmeye İBB'den ceza

İBB, Filistin'e destek pankartı asan işletmeye 2.052 TL ceza kesti. İşletme ortağı Ferhat Sevgi, "Bu durumu şeref madalyası olarak göreceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 17:13

 İstanbul'da bir işletme, Filistin'e destek amacıyla binasına astığı "Bu işletmede boykot ürünleri kullanılmamaktadır" pankartı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2.052 TL para cezası aldı. Ceza, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, işletmenin ortağı Ferhat Sevgi, “Bu durumu şeref madalyası olarak göğsümüzde taşıyacağız” dedi.

‘The Churros Kaffe’ adlı mekânın yetkilileri, iki ay önce "Katil İsrail" yazılı pankartı astı. İddiaya göre, İBB zabıta ekipleri, gelen şikayet üzerine mekâna gelerek Kabahatler Kanunu'nun 42/1 maddesi gerekçe gösterilerek ceza kesildi. İşletme ortakları, mekânlarının özel mülk olduğunu ve bu nedenle haklarının ihlal edilmediğini savundu.

“Bu Ceza, Bir Sosyal Sorumluluk Projesi” Ferhat Sevgi, daha önce çeşitli pankartlar astıklarını belirterek, “Ama hiçbir cezayla karşılaşmadık. Bu ceza, bizim sosyal sorumluluk projemize bir müdahale” dedi. İşletme, sosyal medyada destek gören bir dayanışma örneği haline geldi.

Destekler Yağdı Cezanın duyulmasının ardından, vatandaşlar mekâna gelerek destek vermeye başladı. Ebru Aydın, "Cesaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum, her zaman yanlarındayız" dedi.

Mahkemeye Gidilmeyecek Sevgi, cezayı ödeyeceklerini ve mahkemeye gitmeyeceklerini belirtti. “Umarım hatalarının farkına varırlar” diyerek, bu durumu bir şeref madalyası olarak göreceklerini ifade etti.

Bu olay, hem işletmenin duruşunu hem de sosyal medyadaki tepkileri artırarak, Filistin'e destek konusunda yeni bir tartışma başlattı.