Kazalar Can Alıyor

Gaziantep, Mayıs ayı ve Haziran ayının ilk günlerinde meydana gelen trafik kazaları ile sarsıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 19:47
https://www.gazeteekspres.com/

Kent genelinde yaşanan trafik kazalarında 11 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. Mayıs ayı ve Haziran ayının ilk günlerinde meydana gelen kazalarda yaşamını yitiren insanların sayısının bu denli yüksek olması, ‘’Trafik kazaları neden arttı?’’ sorusunu da gündeme getirdi. 

Beton Mikseri Can Aldı

İlk olay 6 Mayıs günü İslahiye İlçesi Hassa Karayolu Ağabeyi Mevkiinde meydana geldi. İslahiye ilçesine giden Mehmet Göğüş yönetimindeki 56 AAB 043 plakalı beton tankeri, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesi yönüne seyreden Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kazada 9 kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 11 kişi de yaralandı. Olay sonrası mikser sürücüsü tutuklandı. Kazada yaşamını yitirenlerin büyük bölümünün öğrenci olması dikkat çekti.

Tır Köprüden Uçtu: 2 Ölü

Bir başka kaza ise Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunda meydana geldi. Mustafa Akgül idaresindeki 02 ABV 893 plakalı tır, seyir halindeyken plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir tırla çarpıştıktan sonra savrularak köprüden aşağı uçtu. Feci kaza sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla olay yerine çok sayıda sağlık, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, feci kaza sonrası tır içerisinde sıkışan sürücü Mustafa Akgül ile yanındaki yakını Aykut Akgül'ün hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazeler, ekiplerin uzun uğraşları sonucu sıkıştıkları yerden çıkarıldıktan sonra hastane morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sürücü Minibüsten Dışarı Uçtu

23 Mayıs tarihinde meydana gelen kazada ise seyir halindeki minibüsün kontrolden çıkmasıyla gerçekleşti.  Büyükpınar Mahallesi İpekyolu Erikçe Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Servet Aytekin (22) idaresindeki 27 ATR 193 plakalı minibüs, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Kontrolü kaybolduktan sonra orta refüje çarparak savrulan minibüs kaldırıma çıkarak durabildi. Feci kaza sırasında minibüs şoförü Servet Aytekin araçtan dışarı uçtu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kaza sırasında araçtan dışarı uçan sürücü Servet Aytekin'in hayatını kaybettiğini belirledi. Hayatını kaybeden şahsın cenazesi, olay yerinde tamamlanan işlemlerinin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Minibüs Önce Motosiklete Çarptı Sonra Yayaların Arasına Daldı

Gaziantep’te yürekleri burkan bir kaza da hafta sonu yaşandı. Mücahitler Mahallesi Karşıyaka Alt Geçidi'nde meydana gelen kazada, Şerif M. idaresindeki 34 MJ 1145 plakalı minibüs, kontrolden çıktıktan sonra önündeki motosiklete çarparak kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Feci kazada 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Kaza sonrası çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 2'si ağır 8 yaralıyı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Reyyan Ali (16) ile Nazlı Batran (6) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.