Gözler ekmek zammında

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın ekmeğe zam açıklamasının ardından bazı illerde ekmek fiyatları da güncellendi. Son olarak İzmir'de 200 gram ekmek 7 liradan satılabiliyor. Fiyat yavaş yavaş netleşince gözler yeniden Gaziantep'e çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 15:17
https://www.gazeteekspres.com/

Zam açıklamasının ardından gözler Gaziantep’te pide ve francala ekmek fiyatlarına yapılacak yeni fiyat tarifesine çevrildi. Kulis haberlerine göre, kentte 4 lira satılan pide ekmeğin 4 lira 50 kuruş, 4,50 TL’den satılan francala ekmeğin ise 5 lira 25 kuruş olacağı konuşuluyor.

MALİYETLER ÇOK YÜKSEK Zam için görüşmelere başladığını söyleyen Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, “Şu an çalışmaları yapılıyor yönetim kurulunu çağıracağız görüşeceğiz ama net bir fiyat belli değil bugün veya yarın netleşir. Ne kadar olacağı için şu anda bir çalışma yapıyorum yönetimle görüşeceğim ona göre karar verilecek. Yani şu an maliyetler çok yüksek önceden aldığımız un 350 liraydı şu anda 650 lira oldu işçiliği zaten söylemeye gerek yok” dedi.  GAZİANTEP KÜLTÜRÜ BİRAZ FARKLI Gaziantep de pide fiyatlarının o kadar artacağını düşünmediğini söyleyen Sarı, “Yani Türkiye genelinde 7-7,5 lira olarak alınıyor ekmek fiyatları tabii ki bizim burada o kadar olacağını düşünmüyorum bizim Gaziantep’te kültürümüz birazcık farklı o yüzden daha düşük olacağını düşünüyorum. Bugün görüşürüz fiyat tarifesi hazırlanır esnaf sanatkârlar odasına tarife konusunda bilgilendirilir ondan sonra net bir fiyat açıklanır” dedi. CEYDA BOZKURT