Büyükşehir Meclisi, pahalılığı konuştu

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde GastroAntep Festivali görüşülürken, konu şehirdeki pahalılığa geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 16:47
https://www.gazeteekspres.com/

CHP'li meclis üyelerinin şehrin pahalı olduğu yönündeki eleştirilerine Başkan Fatma Şahin, çalıştay yapılması önerisi getirdi.

MALİYET TARTIŞMASI

Toplantıda konuşan CHP Kent Konseyi üyesi Mehmet Sucu, maliyet konusunu gündeme getirdi. Sucu, şöyle konuştu: “GastroAntep gibi şehrimizi tanıtan etkinliklere karşı bir tavrımız yok. Aynı zamanda şehirdeki insanları da dinlememiz gerekiyor ve şikayetlerimiz var. Gaziantep bir gastronomi şehri olduktan sonra pahalı bir şehir haline geldi. Nohut dürümünün 60 TL, ciğer dürümünün 125 TL, bir fincan çayın 30 TL, bir fincan kahvenin 75 TL olduğundan şikâyet edenler var. Tüccarlar turist sayısının azaldığını söylüyor. Şehrimizin sakinleri yiyecek temini için çevre illere gidiyor. Bu beni çok üzüyor. İnsanlarımız artık yiyip içemiyor. "Bu konuda bir çalışma yapılacağını söylediler ama ben bir değişiklik görmedim" dedi.

ÇALIŞTAY YAPALIM

Sucu'nun ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları söyledi: “Satıcılarla konuştuğumuzda “Deprem sonrası satışlar azaldı, gelip giden yok, alışveriş yapan yok.” Bizim için bir çalıştay düzenleyin ve alınan kararların yan etkilerini konuşun. Odalarımızın başkanlarına kontrolü sürdürme yetkisine sahip olduklarını zaten söyledim. Hem standartları hem de fiyatları çok kolay kontrol etme gücüne sahipsiniz. “Peki bunu nasıl daha etkili hale getirebiliriz?” diye konuşuyoruz. GastroAntep'i durdurursak durum daha da kötüleşir. Önerilerinizi dikkate alacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E YENİ KARDEŞ BELEDİYE

Gündemin ikinci maddesinde Gaziantep ile Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan Şehri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanması için GBB Başkanı Fatma Şahin’e yetki verildi.

MÜZELER ÜCRETSİZ OLACAK!

Gündemin 3.maddesinde ise 16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında belediyeye bağlı müzelerin ücretsiz hizmet vermesi ve çalışma saatlerinin 15.00-21.00'e kadar güncellenmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi.

 SPOR KULÜPLERİNE DESTEK GELİYOR!

Gündemin 11. ve 12. maddeleri amatör spor kulüpleri ile Gaziantep Belediye Spor Kulübü voleybol takımına maddi destek sağlanmasına ilişkindir. Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan yazılara göre, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Birliği'ne bağlı 100 amatör spor kulübüne 50 bin PLN maddi destek verilecek. Toplam tutarı 5 milyon TL. İkinci lige yükselen Gaziantep Belediye Spor Kulübü voleybol takımına 1,2 milyon TL nakdi yardım yapılacak.