Malatya-Kayseri-Adıyaman yol kavşağı gerçekten güzel bir düzenleme ile trafik yoğunluğunu oldukça azaltmış. Tabii ki yolumuzun üzerinde olan İkizce TOKİ konutlarının inşaatlarının hızla yükseldiğini görmüş olduk. Ama bir an önce bu bölgede sosyal donatılan okulların, cami ve alışveriş merkezlerinin açılması gerektiğini belirtmek isterim.
Aksi taktirde insanları bu bölgeye götürmek hiç de kolay olmayacak. Siz olsanız eksiği çok olan ve şehir merkezinden uzak bir bölgeye gider misiniz? Yolculuğumuz devam ederken, Kozluca’da market alışverişimizi yaptık. Market çalışanları güler yüzlü oldukları gibi ikramları gerçekten taktire şayandı. Daha önemlisi fiyatlar konusuna şöyle bir değinmek isterim.
Malatya-Elbistan yol ayrımına yakın olan Kozluca-Malatya ile arasında dağlar kadar fiyat farkı vardı. Bu yolculukta yaşadığımız fahiş fiyatlar konusuna birkaç örnek vereyim. Domates Malatya’da 60 TL, Kozluca’da 30 TL, kapya biber Malatya’da 130 TL, Kozluca’da 35 TL, tereyağı yayık Malatya’da 500-600 TL, Kozluca’da 330 TL. Bu rakamlardan sonra fiyat farkını sizde görün ve eleştirimi anlayın.
Malatya-Elbistan yol ayrımına kadar mükemmel bir yol yapılmış ama yol ayrımından sonra çok dar bir yol var. Elbistan’ın içindeki yol çok iyi ama çok fazla trafik ışığı var. Akıllı kavşak uygulaması olmadığından Elbistan şehir içini çok uzun bir zaman da geçiyorsunuz. Uzun bir yolculuktan sonra nihayet Ekinözü yol ayrımı ve kamp alanına varmış olduk. Kamp alanına giden yolda yol ayrımından itibaren güvenlik üst seviyede.
Böylesine önemli yerlerde güvenliğin üst seviyede olması ziyaretçiler açısından da oldukça önemli bir durum. Aynı zamanda kamp alanında sağlık ekipleri, çevre temizliği timleri, güvenlik görevlileri, hazır kıta bekleyen itfaiye ekipleri, su altı arama kurtarma ekipleri özveriyle çalışıyorlar.
O gün kamp alanına çadırlarımızı kurup kayıtlarımızı yaptırdık, o gece saat 24:00’da havai fişekleriyle baraj gölüne 100 adet trofe bırakıldığı söylendi. 200’e yakın insanın katıldığı bu yarışmada maalesef hiç kimse trofe balık yakalayamadı. Çünkü öyle söylendiği gibi değildi. Denilen rakamlarda trofe suya bırakılmamıştı. Alanda tuvalet ve su olmadığı gibi düzensiz bir alanda yarışma düzenlenmişti.
Yarışma ve festival adına ne derseniz deyin, bu kadar kötü organizasyona hayatım boyunca hiç denk gelmemiştim. Kahramanmaraş, Elbistan ve Ekinözü’ndeki yetkililerin katkısı olmasaydı tam anlamıyla bir hayal kırıklığıyla karşılaşmış olurduk. Ekinözü Belediye Başkanı Sayın Harun Vicdan başta olmak üzere kamp alanına gelen siyasi parti temsilcililerinin, jandarmanın bizlere ilgisi takdire şayandı.
İklim olarak oldukça soğuk bir alanda kamp yapmak aynı zamanda çok zordu. Gece saatlerinde hava çok soğuyunca “Neredeyse donduk” desek yeridir. Kamp alanında 2 gün kalmamız gerektiğini düşünerek soğuk havaya aldırış etmemeye çalıştık. Tabiri yerinde ise festival için geldiğimiz yerde “Kendin çal, kendin oyna” misali hayal kırıklığı yaşamış olduk.
O gün orada her kime sorduysak kamp alanına geldiğine pişman olmuştu. Hiç kimsenin organizasyondan memnun olduğuna şahit olmadım. Bir program ancak bu kadar amatör olabilirdi.
Bahsettiğim bu festivalin önümüzdeki yıl yapılması halinde eksiklerin bilinmesi açısından bu konuyu köşeme taşıyorum. Bir defa bir alanda festival yapılması için alanın festivale uygun olması gerekir. Günün finalinde yarışma sonunda 40 cm balıkla bir katılımcı yarışmayı kazandı. Yarışmayı düzenleyen tertip komitesine ve jüriye bir sorum olacak?
Hani festivalde trofeler tutulacaktı? Tutulan balıkların normal alabalık trofeyle benzer tarafı yoktu. Şimdi sormak lazım, balık salımı yapılmayacaktı da insanları neden kandırdınız? İnsanlar kilometrelerce uzaktan festivale katıldı. Gördüğüm bir gerçeği söyleyeyim ki; eğer her şey önceden belliydiyse neden il dışından insanları festivalinize davet ettiniz?
Hayatımda katıldığım en amatör festivalle ilgili yazacaklarım daha onca konu var ama sözlerimi burada noktalayayım. Eğer gerçekten bir festival yapacaksanız adam aklı yapın yoksa insanların aklı ile dalga geçmeyin.
Balık avlamayı çok sevdiğim katılmış olduğum festivalde hüsranla ayrılmış oldum. Hafta sonu Adıyaman’da düzenlenen MOTOFEST Festivali’ne katılamadığım için çok üzüldüm. Adıyaman Valiliği öncülüğünde MOTOFEST’e emek veren katkıda bulunan, firmaları ve katılımcıları kutlarım.
Adıyaman tarihinin en görkemli festivaline Kıraç konseriyle katılırken, motosiklet tutkunları ve vatandaşlar aileleriyle katıldılar. Bu festivale en büyük emek Adıyaman Valiliği başta olmak üzere kamu kurumlarının, motosiklet tutkunlarının, derneklerinin ve halkındır. Böylesine önemli projelerin her yıl mutlaka düzenlenmesi gerekiyor. 6 Şubat depremlerinden derin yaralar almış olan Adıyaman ili bu tür sosyal etkinliklerle ayağa kalkacaktır. Önümüzdeki yıl düzenlenirse mutlaka MOTOFEST’e katılacağım.
kocatascelil@gmail.com